2014. november 11., kedd

nemTUCAT: Adventre hangolódás GYEREKkel GYEREKnek II.

 Bevallom, három gyermek anyukájaként, a folyamatos logisztikázás a suli-ovi-bölcsi kör, a külön órák és edzések, a hívjukátSáritéshagyjaludjonittBence egyéni kívánságok kereszttüzében olykor vállalhatlannak tűnik egy-egy ünnepre való felkészülés, nem hogy a ráhangolódás. Épp, hogy túl vagyunk a fiam születésnapján, már a halloweeni dekoráción törjük a fejünket, és mire ezzel végzünk, nyakunkon az advent - gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
Ennek köszönhetően már jó ideje erősen szűröm az ötleteket, bármibe már nem vágok bele, csak abba, ami
- viszonylag könnyen kivitelezhető,
- könnyen beszerezhető (szigorúan listával a kezemben indulok el),
- látványos és hatásos, és
- akár még a gyerekekkel is elkészíthető. Mert ugye, milyen jó, ha csak öt percre is lekötjük őket! :-)
Nézzük, hogy az adventi meglepetés-kalendárok milyenek is lehetnek, vegyük második körben az egyszerűbb és a viszonylag gyorsan elkészíthető variációkat!
 
 
1.) Faágak és csomagok adta adventi naptár
A nyírfaágak már önmagukban is szép látványa lehet egy enteriőrnek, de ha erre még helyes, kis számozott zsákocskát teszel, biztos lehetsz a sikeredben!
Faágak és csomagok - adventi naptár
 
 
2.) Borítékok
Ehhez a megoldáshoz sem kell a várost a nyakadba venned! 24 boríték és 24 csipesz, valamint egy madzag elegendő a decemberi izgalomhoz.
 
Borítékfüzér adventi kalendárium


3.) Meglepetés-kép
Ugyan az ötlet még Halloweenről maradt ránk, de nyugodtan átültethető az évvégi ünnepsorozatra. Vedd magadhoz csemetéd egy, vagy több kedvenc rajzát, vagy rajzolj Te magad, s takard le egy fekete kartonpalotával , majd vágd ki a Neked tetsző ablakocskákat!
Meglepetés-kép naptár


4.) Mindent visz
Ez a nem sok időt, nem sok utánajárást igénylő ötlet nekem az abszolút kedvencem. Annyira frappáns, hogy ....!
Szuper kedvenc adventi naptár


5.) Matrica
Vegyél öntapadós tapétát a legközelebbi dekorboltban (vagy Praktikerben - én ott szoktam), és egyszerűen ragaszd fel a fenyőformát, majd a számokat. Utána nincs más dolgod, minthogy az adott napra egy kecses díszt helyezz!
Matricából készült ...

6.) Mézeskalács naptár
Immáron x éve, hogy megtartjuk a mézeskalács-sütő-gyerekpartit! Ugyan akkor már benne leszünk a decemberben, azért lehet, hogy egy-két mintát ebből mi magunk is megsütünk!
... és a kisütött mézeskalács naptár



Képek forrása: www.pinterest.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...