2014. január 16., csütörtök

Színek a lakberendezésben: a LILA

 Minden év elején izgalommal várjuk, hogy mely szín, mely árnyalat nyeri az adott évre kiosztott főszerepet. A 2014-es esztendő színe: az ORCHIDEALILA lett


2014-es év színe: az orchidealila lett!




A lila egy igen különös szín, mivel az egyensúlyt jelképezi a föld és az ég között. Gondoljunk csak arra, hogy a lenyugvó és a felkelő nap is lila színben tündököl, azaz a hajnal és az est színe is közel azonos.
A lila a piros és a kék keverékszíne, azaz egy energetizáló és egy nyugtató szín egyvelege, így örökölhette ezek számos, néhol ellentmondónak tűnő tulajdonságait. A lila árnyalatai hol mély melegséget sugároznak, hol hűvös nyugalmat árasztanak, hol nőies, romantikus, hol extravagáns. A lila tökéletes választás lehet otthonunk fel/átöltöztetésére, eleinte azonban óvatosan bánjunk vele! Kezdjük csak apróbb kiegészítők megváltoztatásával, fessünk át egy széket, vagy cseréljük le a függönyöket, vagy keressünk neki megfelelő társszínt. Vagy próbálkozzunk a lilának egy finom, vidéki romantikával megtöltött árnyalatával, az orgonalilával. (Vigyázat, nem összekeverendő az orchidealilával!) Ez az egyike a legbékésebb, legnyugtatóbb árnyalatoknak, tökéletes színe lehet otthonunknak. A lila fehérrel társítva üde és elegáns, sötéttel társítva pedig karaktert adhat környezetünknek.
Ez az árnyalat tökéletes színe lehet otthonunknak.

Az orchidealila ideális választás lehet, mivel egyrészről megnyugtat, mélysége viszont karaktert kölcsönöz.
Sötéttel társítva határozottá varázsolja az otthonunkat.

Pasztell színekkel társítva is szépen mutat környezetünkben.
 
Orchidealila ...

Most ugyan egy évet várhatunk a következő nagy bejelentésre, addig viszont varázsoljuk magunkat lilába!

Ha tetszett a bejegyzésem, légy rendszeres olvasó, és tarts velem a facebookon is - www.facebook.com/vizsuart.

forrás: www.pinterest.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...