2014. január 1., szerda

nemTUCAT: 11 + 1 inspiráció falunk átalakítására

 Ha otthonunk átalakítására vállalkozunk, lehetünk akár vakmerőbbek és próbálkozhatunk egyedibb megoldásokkal is, maradhatunk visszafogottabbak és nyúlhatunk a megszokott változatokhoz is. Most a nemTUCAT-ban 11+1 lehetőség arra, hogy hogyan tudunk falaink dekorálásával közelebb jutni álmaink megvalósításához.

1.)
Tapétázzunk!
Enteriőrünk erőteljes dekorációja lehet egy jól kiválasztott tapéta, amely nemcsak karaktert kölcsönöz az adott térnek, de megfelelő társításokkal melegebbé is varázsolhatja azt.

Tapétázzunk!
2.)
Fessünk!
Ha úgy érezzük, elvesznénk a kínálatok sokszínűségében, és szakember segítségére sem támaszkodhatunk, maradjunk a megszokottnak mondott megoldásoknál. Fessünk!  A kivitelezésben akkor leszünk sikeresek, ha bátran és/vagy tudatosan használjuk a színeket.
Fessünk! Akkor leszünk sikeresek, ha bátran használjuk a színeket.

3.)
Tégla
A vakolatlan téglafal alapvetően határozza meg egy helyiség jellegét. Ehhez már csak néhány egyszerű és dekoratív  darabot kell társítani, annyit, amennyi nem elvesz, hanem hozzáad ehhez a nyerssességhez.
Egy vakolatlan téglafal alapjaiban határozza meg egy enteriőr jellegét.

 4.)
Ombre
Az ombrefestés egyre nagyobb teret hódít nemcsak a divatban és a szépségiparban, hanem a lakberendezés területén is. Az adott enteriőr kiemelkedő fókuszpontja, dísze lehet az a fal, amit az ombrefestéssel varázsolnak egyedivé. "Csak" a megfelelő szakembert kell megtalálnunk hozzá!
Az ombrefestés egyre nagyobb teret hódít a lakberendezésben is.

5.)
Falambéria
Bájosan rusztikus és meleg hangot tud megütni a falambéria, amelyet meghagyhatunk eredeti állapotában is.
Rusztikus hangulatot áraszt a falambéria
6.)
Táblafesték
Merész megoldásnak tűnhet a táblafesték használata, mivel annak fekete színe akár drámaiságot is sugallhat. A kiegészítőkkel és a naponta változtatható feliratokkal, idézetekkel enyhíthetünk ezen a hatáson. Viszont, jó ha felidézzük iskolás éveinket: sajnos, a krétapor száll és (egyeseket) irritál, a tábla színe pedig csak a festést követően homogén.
Drámainak tűnhet a táblafesték feketesége.
7.)

Egyre nagyobb teret hódít magának a kőburkolat alkalmazása, nemcsak vizeshelyiségekben. Természetességével meleg hatást tudunk kölcsönözni egy adott helyiségnek.
A hidegburkolat szintén drámai hatást tud gyakorolni.

8.)
Antikolt festés - egyedi minta
Talán az egyik legkarakteresebb módja annak, hogy otthonunknak egyediséget kölcsönözzünk, ha falunkat antikolt festéssel és/vagy saját mintával dekoráljuk.
Talán az egyik legegyedibb módja otthonunk átvarázsolásának, ha antikolt festést alkalmazunk.
9.)
Drapéria
Meglepő és különösen otthonos hatást tudunk elérni, ha a sima falakat szövettel, bútorkárpittal, függönnyel és az ismertebbnek tartott faliszőnyeggel  fedjük be.
A drapériák különösen meleg hatást tudnak elérni.
10.)
Matrica
Napjainkban terjedt el a falimatricák használata, amely egy gyors és viszonylag költséghatékonyabb módja annak, hogy otthonunk új külsőt kapjon.
Falimatrica
11.)
Csempe
Egyre inkább terjed egy-egy dekoratív csempe, hidegburkolat használata otthonunk több helyiségében. Igazán meglepő megoldások születhetnek, és ahogy a képen is látható, nem csak modern környezetben.
Csempézhetünk is!

11+1.)
Óriásposzter
A tapétaboltok kínálatában már óriásposzterek között is válogathatunk, de ha igazán merészek akarunk lenni, saját emlékeinkből, útifotóinkból is csináltathatunk magunknak egyet, mint tettük ezt egyik megrendelőmmel. Remek lehetőség arra is, hogy - tudatos képválasztás esetén - optikailag nagyítsunk otthonunk térérzetén.
Az óriásposzterekkel akár egy más világba is varázsolhatjuk otthonunkat.

Ha tetszett a bejegyzésem, légy rendszeres olvasóm, és tarts velem a facebook - www.facebook.com/vizsuart - is.


forrás: pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...