2014. január 2., csütörtök

Celebketrec: Egy földönkívüli luxusvillája

 Amióta a fiam látta a Men in Black filmeket, listát készít a környezetünkben élőkről, kategórizálva őket, ki érkezett a Marsról, ki a Jupiterről ... Felkerült már ide az iskola gondnoka, majd a takarítója, az óvoda kertésze, a szomszéd bácsi (a kutyájával együtt), Balotelli és természetesen David Bowie is. Bowie extrém megjelenése, asszimetrikus szemei, baráti társasága - gondoljunk csak legjobb barátjára, a szintén földönkívüli Mick Jagerre -, szuperfeleségére, Imanra, valamint arra, hogy mindennap hajnal 5 órakor kel, egyértelműen a listára kötelezik Őt.
David Bowie lenyűgöző villáját hajójának meghibásodásának köszönheti. Ez a véletlen baleset hozta Őt össze a svéd építésszel, Arne Hasselqvisttel, aki főszerepet játszik a Karib-térségben található Mustique-szigeten lévő villájának megtervezésében is.
A villa kialakításánál a fő koncepció a harmónia megteremtése volt. Egy olyan hely megalkotása, ahol a lélek szabadon szárnyalhat, megpihenhet, ami végtelen örömforrást nyújt. Nem szándékoztak egységes megjelenésben gondolkodni, arra törekedtek, hogy különböző hangulatok érvényesüljenek, körbe és körbe a pavilonokban. Nagy hangsúlyt helyeztek az apró részletekre, a sarkokba elhelyezett meglepetésekre.


Tavirózsák, természetes környezet fogadja az ide ellátogatót
A hely olyan nyugodtságot áraszt, ahol Bowie, aki úgy 5-6 hetet tölt itt évente, abszolút mértékben kikapcsol, és semmi nem készteti Őt az alkotásra. A belépőt ez a dupla tavacska, medence fogadja, aminek szép hátteret ad a kis öböl, az időnként ott horgonyzó hajókkal.
Balinéz stílusú bejárat
A nappalit már inkább az európai stílus jellemzi

A mindennap hajnal 5 és 6 óra között felkelő Bowie
A nappalit aranyozott, balinéz stílusú ajtók keretezik. Ide belépve már inkább egy európai  stílusú otthon fogad, betartva az eredeti elképzelést, miszerint minden helyiségnek egyedi karaktert kölcsönöznek. Az 1850-ből származó csillár a közel öt évig tartó projekt egyik utolsó darabja, amire Londonban figyeltek fel és csaptak le. :-)

Vendégpavilon pálmafákkal és bambuszrúdakkal színesítve
Vendégháló
 A nyolcszög-alakú vendégpavilon pálmafák és bambuszrudak társításával született. A pálma-minta a vendéghálóban is folytatódik, a selyem ágytakarókon - követve a részletgazdagságot.

A fő hálószoba
És ha már ejtettünk szót a vendéghálóról, íme Bowie saját hálószobája, ahol egyiptomi stílusú bútorok, marokkói sarokszekrény és lakkozott rattan szőnyeg kavalkádja színesíti az ott alvók éjszakáját.

A különálló pavilonként működő étkező
A különálló pavilonként működő étkezőbe - mint a villa egészébe - , amit egy XIX. századból származó függeszték ékesít, csak a közeli hozzátartozókat és barátokat látják vendégül.
Örülhetünk, hogy néhány kép erejéig itt vendégeskedhettünk, és megállapíthatjuk, hogy a Galaxisban ugyan lehetnek ettől szebb helyek, de itt a Földön, ez páratlan!


Ha tetszett a bejegyzésem, légy rendszeres olvasóm és tarts velem a facebookon - www.facebook.com/vizsuart - is, ahol ugyan kevesebb a szöveg, de több a kép.

forrás: topcelebrityhomes.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...